16. helmikuuta 2006 kello 12:11

Olen tässä seurannut Tytsini valmistautumista vanhojentansseihin viimevuodesta alkaen tähän päivään asti jolloin h-hetki on käsillä.

 

Ensin ei näyttänyt Tytsiä kiinnostavan tippaakaan mitä kaikkea siihen kuuluu, kommentoikin asiaa siten että kun vaan se tanssiaispuku on valmiina niin se on siinä. Mutta eipä Tytsi tiennyt etukäteen mitä kaikkea ennen tanssiaispäivää on tehtävä. Pukua etsittiin ja haettiin Kaupungin roolivaatekirppikseltä viimevuonna alkajaisiksi, järkyttävää oli huomata että niin ajatteli tuhannet muutkin ja jonotus oli mieletön! Mutta itse roolivaatteet hävisi myyntitangoilta larppaajien strategisen rynnistyksen myötä noin puolessa tunnissa ja jäljelle jäi etupäässä hattuja ja muuta pientä reksviittaa. Teatterille tietysti myyntimenestys ja kannattavaa. Mutta kuinkahan monelle jonottajalle jäi pahamieli monen tunnin seisomisen ja hitaasti etenemisen jälkeen kun mitään ei ollutkaan tarjolla? Tyhjin käsin mekin sieltä poistuttiin ja sitten mietintään mitäs seuraavaksi?

 

Siskoni on vaatealan ammattilainen ja osaa loihtia pidettäviä vaatteita arkeen ja erityisesti juhlavampiin tilaisuuksiin. Monia roolipukujakin tehneenä ei ole materiaalit tuntemattomia missään suhteessa. Koska meillä on Siskoni kanssa yleensä aika suorasukainen suhde, niin häneltä kysymään neuvoja puhelimitse. Siskoni mielestä materiaali ratkaisee ja puvun malli/ aikakausi minkäverran menee aikaa sen tekemiseen ja ennenkaikkea sen hintaan. Tytsi piirsi ja väritti aika yksityiskohtaisen puvunmallin mikä hänellä oli mielessä, se lähetettiin Siskolle arvioitavaksi materiaalien kustannuksia varten.. ja tyrmäävä oli arvio. Kangasmäärä oli suurempi kuin kuvittelimme ja hintaa siten kertyi enemmän koko puvulle kun laski vielä mukaan tekijälle tulevan palkkionkin. Siskoni ehdotti; entäs jos vuokraisimme sen puvun kun alanliikkeitäkin oli täällä tarjolla enemmän niin luulisi helposti löytyvän. Ajatus jätettiin hautumaan.

 

Mitään ei tapahtunut ennen joulua eikä heti sen jälkeenkään. Jööti jo ajatteli että Tytsi on unohtanut koko tanssijaiset. Viuh! Varsinainen pyörremyrsky eräänä tammikuun iltana sitten Tytsiin iski, kun piti saada kaikki suunniteltua valmiiksi ja valivali ettei ehdi ja aika loppuu kesken! Ei siinä Jöötimäinen viisastelu enää auta tippaakaan että aikaa on ollut suunnitella ja tehdä rauhassa. DraamaQueen Tytsi poistui näyttämöltä (olkkarista) kädet ylväästi koholla kesken keskustelun, voihkien ettei minua ymmärretä ja olen hädässä, auttakaa! *huokaus*  Pakotin Tytsin etsimään aivan itsenäisesti eri liikkeistä, jos nyt mieleisensä löytäisi, niin se otettaisiin vuokralle. Puku löytyi onneksi TuulenViemästä. Kampaamoon ajan varaaminen ja väriä päähän, sitten kampaus h-päivän aamuna. Pientä sähellystä ja napakkaa sanavaihtoa Tytsin kanssa millainen kampaus kestää seuraavaankin päivään, kun on Jäähallissa vielä tanssittava. Eilinen oli oikein supershoppailun päivä, lähes olympialaji ja vaatii kuntoa. Molemmat Tytsit mukanani monen monta shoppia kierrettiin ja lopulta oli sukkikset, korvakorut, kaulakoru, alusvaatteet, liukuesteet kenkiin, villatakki viitan alle, meikit ja ihonhoitotuoteet hankittu. Myöhään illalla kotiuduttiin ja aivan naattina. Jumankekka, elän toivossa ettei tämä toistu vähään aikaan.

 

Nyt Tytsi on upeassa kampauksessa valmiina ja pikkuhiljaa valmistautuu henkisesti ja fyysisesti tulevaan iltaan Paasitornissa. Sinne on tarkoitus Tikrun kanssa myös mennä. Toivon ettei Tikrun päivä ole ollut kovin raskas, puolikuntoisena töissä ja sitten juhliin tanssimaan Tytsin kanssa. Digikameralla tallennetaan muistoiksi sukulaisille ja ystäville. Tytsillä on valokuvaus koulun puolesta ryhmäkuvaan ja yksin/parin kanssa. Mielenkiintoinen ilta edessä debyyttitanssien muodossa.